«Укрзалізниця» й фонд Говарда Баффета створили перший у світі потяг-кухню
«Укрзалізниця» разом із фондом американського мільярдера Говарда Баффета створили перший у світі поїзд-кухню – Food Train, пишуть в «Укрзалізниці».
Потяг може працювати в автономному режимі 5–7 днів, а за відсутності світла виробляти до 70 тисяч порцій їжі протягом тижня.


Також є спеціальні термобокси, які дозволяють транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від потяга-кухні до замовника.


Потяг має довжину близько 150 метрів і складається з шести вагонів, генератора з потужністю до 400 кВт і власної заправної станції.

Food Train має вагон-холодильник із морозильною камерою для зберігання продуктів, два вагони з холодною й гарячою кухнею, вагона для персоналу потяга й кухарів із душем і пральною машиною, а також багажний вагон, що вміщує 27 тисяч літрів води, має фільтраційну й насосну станції.
У Бучі почали зводити першу в Україні фабрику-кухню, яка щодня готуватиме 10 тисяч гарячих обідів для школярів. Будівництво фабрики-кухні профінансував американський меценат Говард Баффет. За його кошти ще одну таку фабрику зведуть у Харківській області.