Через благодійну техно-вечірку в Чернівцях, яка відбулася 15 травня в культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука, його директору Івану Бутняку можуть винести догану: він дозволив громадській ініціативі «Кухня» проводити захід.

Відповідне клопотання подала директорка Чернівецього управління культури Юлія Сафтенко. Вона вважає неприпустимим проведення подібних заходів у День пам'яті жертв політичних репресій та під час війни: «Не можуть бути танці та феєрверки, коли лунають скорботні дзвони за загиблими воїнами»,сказала Сафтенко у відеозверненні.

У Центрі Миколайчука кажуть: підтримали ініціативу «Кухні» тому, що захід мав благодійну мету, а кількість учасників мала бути невеликою (до 50 осіб). Насправді техно-вечірку відвідало вдвічі більше людей. Тож надалі установа пообіцяла «меті ретельніше підходити до формування програми подій».

У свою чергу, «Кухня» прокоментувала вечірку так: «Чому ми вирішили провести цей захід? Наші Київські гості-діджеї – хотіли працювати та бути корисними своїй країні. Організатори – створити простір, де людина зможе перезавантажитись, відчути себе в безпеці та отримати психологічну розрядку. Стрес, емоціїйна напруга, виснаження та страх стали «фантастичною четвіркою» спектру почуттів кожного з нас...І так важливо іноді їх відпускати, хоча б на декілька годин».

На благодійній вечірці «Кухні» вдалося зібрати 13 тисяч гривень. Усі зібрані кошти організація перерахувала на фандрайзингову платформу United24 та опублікувала квитанцію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: «Кухня»