Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон закликав збільшити військову допомогу Україні, а також відмовитися від російської нафти, газу та вугілля, повідомляє Euronews.

«Ми вважаємо, що зараз не час для нейтралітету, що російське вторгнення є неспровокованим та неприйнятним. Необхідно, щоб уряди терміново збільшили військову допомогу, ми маємо поставити зброю, яку просить Україна. І потрібно, щоб наші країни припинили відправляти росії гроші за нафту, газ та вугілля», сказав він у інтервю Euronews.

Побоювання країн щодо відмови від російських енергоносіїв Бренсон прокоментував так:

«Якщо країни Міжнародного енергетичного агентства встановлять правило з обмеження швидкості на 10 миль (16 кілометрів) на годину для всіх транспортних засобів, це негайно вивільнить достатньо нафти, щоб компенсувати її купівлю у росії Німеччиною та іншими країнами Європи».


Річард Бренсон не вперше підтримує Україну. Наприкінці січня 2022 року Річард Бренсон закликав світових бізнес-лідерів допомогти відстояти суверенітет України, а наприкінці лютого, перед вторгенням в рф, написав статтю під назвою «Захист верховенства права», де виклав роздуми щодо ядерної зброї та «кризи багатосторонності» у світі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі