Як зменшити ризик працівників інфікуватися COVID-19: рекомендації головного санлікаря
Головний санлікар України Ігор Кузін опублікував список рекомендацій, які допоможуть бізнесу зменшити до мінімуму ризик інфікуватися COVID-19 на робочому місці.
Перелік порад:
- за можливості перевести співробітників на дистанційний формат роботи або гнучкий робочий графік;
- забезпечити фізичну дистанцію між працівниками, використання засобів індивідуального захисту, провітрювання та дезінфекцію приміщень;
- записати організований колектив як мінімум із 50 осіб на вакцинацію від COVID-19;
- забезпечити можливість перебування співробітників на самоізоляції, якщо вони мали контакт із хворим на COVID-19;
- розробити окремі правила, як діяти у випадку, коли хтось із працівників пішов на вимушену самоізоляцію чи захворів;
- розширити використання електронного документообігу, щоб зменшити кількість контактів між працівниками.
Більше інформації про умови щеплення колективів можна прочитати тут.
Кабмін оновив карантинні норми в Україні. Вони почали діяти з 20 вересня. За новими правилами, вакциновані люди зможуть отримати «жовті» та «зелені» COVID-сертифікати, а також привілеї, зокрема відвідувати громадські заклади та масові заходи.
Україна перейшла до «жовтої» карантинної зони з 23 вересня. Розповідаємо, що змінили.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі