У Києві вручили першу міську гастропремію. Переможці
У Києві відбулася церемонія нагородження премії Kyiv Food Travel Awards-2021, повідомляють організатори.
Премія має 12 номінацій. Переможцями стали по три представники в кожній, їх обирало журі (60%) і народне голосування (40%). Церемонію провели до Дня міста.
Гастрономічний гід:
- Пані Олена;
- Людмила Боско;
- Роман Загорняк.
Гастрономічна туристична компанія:
- KyivFest;
- Wine&Taste Travel;
- Friends Wine Travel.
Найгостинніша гастрономічна локація:
- равликова ферма Jiffy Farm;
- «Лавка Традицій»;
- «Солом’янська броварня».
Найгостинніший ресторан:
- «100 років тому вперед»;
- «Глек» ;
- стейк-хаус «Наживо».
Найгостинніший ресторан національної кухні:
- Positano;
- Citronelle;
- «Ой, мамо. Це було в Тбілісі».
Ресторан із соціальною програмою:
- Pizza Veterano;
- Cafe 21.3;
- Musafir.
Найгостинніший шеф-кухар:
- Євген Клопотенко;
- Marco Cervetti;
- Павло Ярмоленко.
Гастрономічний захід року:
- Ulichnaya eda;
- Всі. Свої;
- День Андріївського узвозу.
Гастрономічний маршрут/тур/екскурсія:
- «Смачний Київ» з пані Оленою на крилах емоцій;
- Екскурсія «Кавовий Київ», Максим Дербеньов;
- Гастротур «Смаки Київщини», «Життя – в подорожах».
Гастрономічні майстер-класи, атракції, інтерактив:
- «Сільпо: Академія смаку»;
- Гастро МК «Як смакує Старий Заповіт» із Лолою Гільбо, «З пані Оленою на крилах емоцій»;
- Гастро МК «Смачна Скандинавія» з Іреною Хмельовською, «З пані Оленою на крилах емоцій».
Київський напій:
- сидр Berryland Cidery;
- медоварня «Медовий Спас»;
- вишнівка, Крафтова дистилерія «Ґеньо та Вовкулака».
Київська страва:
- київське сухе варення, Yarosvit S;
- київська перепічка;
- котлета по-київськи з ресторану Chicken Kyiv.
Організаторами премії стали Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму й Управління туризму та промоцій КМДА. Номінувати учасника міг кожен, але далі саме журі вирішувало, кого допустити на голосування, яке відбулося з 20 по 25 травня.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі