Житомирську область внесли до «червоної» зони карантину
Житомирську область внесли до червоного рівня епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалила комісія ТЕБ та НС, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.
Посиленні обмеження в регіоні почнуть діяти з 3 березня.
У «червоній» зоні заборонено працювати кафе та ресторанам (крім доставки й замовлень на винос), спортзалам, фітнес-центрам, басейнам, ТРЦ й іншим розважальним закладам, а також магазинам і ринкам, у яких менш як 60% площі призначені для торгівлі харчовими продуктами.
Комісія ТЕБ та НС у Житомирській області має ухвалити рішення про введення в дію обмежувальних заходів.
Раніше очільник Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що в регіоні втричі збільшилася кількість хворих на коронавірус: від 900 майже до 2700 за останній місяць.
З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем епідемічної ситуації на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони.
Напередодні МОЗ оновило перелік карантинних зон в областях. У «червоній» опинилися Івано-Франківська та Чернівецька області. До «помаранчевої» зарахували Вінницьку, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Запорізьку, Луганську та Тернопільську області. Київ і решта регіонів потрапили до «жовтої».
Карантин діятиме до 30 квітня. Регіони поділятимуть на зони залежно від п’яти показників, зокрема зростання кількості госпіталізацій у регіоні на понад 50% за тиждень, понад 60 госпіталізацій із COVID-19 на 100 тисяч населення протягом 7 днів і менше ніж 300 ПЛР-тестувань за 7 днів на 100 тисяч населення.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі