10% бізнесу в Києві під час локдауну працювало підпільно – Держпродспоживслужба
Під час локдауну 8–24 січня 10% київського бізнесу працювало підпільно, заявив очільник столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан.
«Можна пишатися київським бізнесом, який майже на 90% дотримувався всіх правил. На тих 10%, які працювали підпільно, накладали штрафні санкції, призупиняли їхню діяльність. Ресторан «Велюр» працював на виніс», – каже Рубан.
Він додав, що активність населення також знижувалася протягом трьох тижнів.
«Результат ми бачимо: сьогодні розвантажені шпиталі з коронавірусу, майже на 30% завантажені по всій державі. Ці заходи повністю прогнозовані, ми очікували такий результат. На жаль, ми очікуємо за тиждень незначне зростання захворюваності», – говорить чиновник.
Із 8 до 24 січня в Україні діяли жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, не могли приймати відвідувачів ресторани, кафе, бари та непродовольчі магазини. У МОЗ кажуть, що за час локдауну «вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити медичну систему». Із 25 січня країна перейшла на попередній режим карантину – адаптивний.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі