307 нових випадків пандемії коронавірусу COVID-19 зафіксували в Києві за добу 22 серпня, повідомив на терміновому брифінгу голова КМДА Віталій Кличко.

«Сьогодні, у неділю, я вийшов з терміновим брифінгом, бо ситуація із розповсюдженням вірусу в столиці тривожна. Такої кількості виявлених хворих за добу в нас іще не було!» – заявив мер Києва.

«Я не хочу нікого лякати, але ситуація не проста! Ми не повинні допустити інфекційного вибуху й колапсу медицини. Ми не повинні допустити повернення до суворих обмежень і глибокої економічної кризи. [...] Правила безпеки прості. Нескладно надіти маску, часто мити руки, користуватися антисептиком. Тримати соціальну дистанцію та не йти в місця великого скупчення людей. Це елементарні речі. І нехтувати ними не можна. Якщо ми не хочемо повернутися до суворого карантину, якщо ми не хочемо, щоб знову зупинився громадський транспорт. Закрилися дитячі садки, а бізнес сидів у домівках», – додав Кличко.

Відео КМДА

Серед нових зафіксованих випадків – 152 жінки віком від 18 до 90 років і 137 чоловіків віком від 19 до 88 рокiв. Серед 18 неповнолітніх – шість дівчаток від шести до 14 років і 12 хлопчиків від двох місяців до 15 років. Також лабораторно підтверли вісім випадків інфікування в медиків.

Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 52. У Шевченківському, Солом’янському й Дніпровському – по 34 випадки. У Печерському районі – 32.

Усього за добу до лікарень направили 56 пацієнтів, решта перебуває на самоізоляції під контролем лікарів. Загалом станом на ранок 23 серпня в київських стаціонарних лікарнях перебувають 558 хворих на COVID-19. 105 пацієнтів у важкому стані. Дев’ять під апаратами штучної вентиляції легень. 

Одужали за добу 84 людини. Усього коронавірус подолали 3 766 мешканців Києва, додають у КМДА.

 За добу 22 серпня в Україні зафіксували 1 987 нових випадків COVID-19. 

 21 серпня в Україні зафіксували новий рекорд – 2 328 нових випадків COVID-19.