Українці почали частіше читати новини, дивитися фільми та серіали вдома під час карантину, йдеться у соціологічному дослідженні «Рейтингу».

Майже половина опитаних почали слідкувати за новинами частіше за період карантину, третина стала частіше дивитися фільми та серіали, прибирати вдома, готувати їжу.

Близько чверті респондентів розповіли, що збільшили час на заняття саморозвитком, спілкування з рідними та близькими, сон, їжу та прослуховування музики. Кожен п’ятий став частіше займатися своїм хобі, читати книги або ж займатися спортом.

Водночас близько 40% говорять із друзями не так часто, як до карантину, а половина опитуваних ходять на прогулянки рідше, ніж зазвичай.

Згідно з опитуванням, жінки частіше слідкують за новинами та готують їжу. Чоловіки частіше стали займатися спортом і витрачають більше часу на сон, алкоголь і секс. Особливо ті чоловіки, які зараз на карантині й не ходять на роботу.

Під час карантину респонденти від 18 до 29 років частіше за інших відчувають радість та байдужість. Опитані від 30 до 39 років відчувають гнів, люди середнього віку – здивування. Найстарші опитані рідше за інших відчувають байдужість, неприязнь, та здивування.

Жінки частіше за чоловіків відчувають радість, здивування, зацікавленість чи хвилювання, почуття провини та сум. Це двополюсний емоційний спектр. У чоловіків він негативний – вони відчувають байдужість, неприязнь/відразу та гнів.

«Рейтинг» проводив опитування 1-2 квітня серед 1300 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 4%.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

3 квітня уряд схвалив ДОДАТКОВІ ОБМЕЖЕННЯ в Україні під час карантину – ЧИТАЙТЕ, ЯКІ. Офіційно обмеження триватимуть до 24 квітня. Водночас не стали зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі