Сир «Гуцульська овеча бриндзя», який виготовляють на Закарпатті, вперше в Україні отримав свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення, повідомили в уряді.

Свідоцтво видало Мінекономіки та сільського господарства за законом про охорону географічних зазначень, який Рада ухвалила у вересні.

Географічні зазначення – це назви регіонів і місцевостей, де традиційно виробляють унікальні товари з особливими властивостями та репутацією.

«Гуцульська овеча бриндзя» – це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам і має право на визнання в ЄС.

Сир виготовляють з гірського овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок у Карпатах ще з ХV століття. Зона його виробництва охоплює Закарпаття, Івано-Франківську область та частину Чернівецької.


У січні в Україні почалось громадське обговорення нової назви, яка прийде на заміну «коньяку».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі