У трьох школах Києва запустили програму «шведський стіл»
У школах Києва вводять систему харчування за принципом «шведського столу». Система працює вже у трьох школах міста, повідомляють у КМДА.


«Жодних додаткових коштів на впровадження пілотного проекту із міського бюджету не виділялося. Різноманітність та збалансованість харчування вдалося досягти завдяки різниці у кількості порцій та їхній вазі», – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

До меню «шведського столу» обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясо та риба, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, йогурт, суп та кілька видів гарнірів.

Вартість такого харчування не перевищує середньої ціни безкоштовного гарячого сніданку для школярів у Печерському районі – 16 гривень 25 копійок.
Щодня поряд із їдальнею буде інформаційний стенд, де батьки та діти зможуть подивитись меню на день.
У лютому шеф-кухар Євген Клопотенко презентував збірник рецептів для харчування дітей у школах.
До нового збірника увійшло 110 рецептів, які розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Першим етапом проекту стане введення збірника рецептів у шкільні їдальні. Рецепти можна завантажити за лінком.
Фото: КМДА