У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що затримали підозрюваного у вбивстві юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це йдеться на сайті МВС.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів, що на Київщині.

«Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро «Героїв Дніпра» до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний», – повідомив він.


Ірина Ноздровська розслідувала смертельну ДТП, в якій загинула її сестра, і домоглася реального терміну для водія Дмитра Росошанського, який, за інформацією «Української правди», є племінником глави суду Вишгородського району. З боку Россошанського Ноздровській погрожували, її дочку побили, домагаючись від правозахисниці заяви про те, що вона не має до винуватця ДТП претензій.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення.

1 січня у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Поліція припускає, що це нещодавно зникла юристка Ірина Ноздровська, яка зникла 29 грудня.