У ЄС можуть ухвалити заборону на вживання фосфатів, які додають в м'ясо для дьонер-кебаба. Про це повідомляє AP.

Цього тижня комісія з охорони здоров'я проголосувала проти пропозиції Європарламенту дозволити використання фосфатів у баранині, яловичині та телятині, які смажаться у вітринах кафе. Вони занепокоєні тим, що дослідження виявили залежність між вживанням фосфатів і виникненням серцево-судинних захворювань. Тепер пропозицію має розглянути Європейський парламент.

Власники вуличних кафе, які готують дьорнери, звинувачують законодавців в дискримінації. Дьонер належить до турецької кухні і його найчастіше готують вихідці з Туреччини.

«Якщо Європейський парламент теж підтримає таку ініціативу, це бути смертний вирок для всієї індустрії дьонер-кебабів у Європейському союзі», – заявив газеті Bild представник Німецької асоціації виробників дьонер-кебабів.


У Німеччині близько 16 000 вуличних кафе, які готують 3 мільйони дьонерів щодня.

Фото: Alex Kehr, Олексій Приліпка