Фестиваль вільної музики й культури Brave! Factory відбудеться в Києві з 24 до 25 серпня. Другий рік поспіль фестиваль змінює традиційну локацію Метробуду на нову. Цього року захід відбудеться на Національній кіностудії імені Олександра Довженка. На прохання The Village Україна команда фестивалю підготувала гід: кого послухати, де поїсти, який одяг купити і як встигнути все.

На що звернути увагу, щойно опинитеся на кіностудії імені Довженка?

Для зручності пересування збережіть мапу на телефоні. Вона стане вам у пригоді під час дослідження території заходу. Фестиваль включатиме п'ять майданчиків: два з них – Depo та Garden – уже відомі учасникам, а три нові сцени – Avtotzeh, Pavilion, Auditoria – будуть представлені вперше.

Кого радять послухати організатори?

Цьогоріч на фестивалі Стас Корольов уперше зіграє наживо свій альбом «Round 2: Цифровий Утікач». Це другий альбом виконавця, створений через одночасний багатоканальний запис джаз-рокового гурту, який Стас допродюсував протягом 2023–2024 року. 

Один з іноземних гостей фестивалю – піонер техно- та діджей-культури в Нью-Йорку, Reade Truth. Відомий своїми ретельно продуманими діджейськими міксами, він регулярно створює сети, що охоплюють хаус, техно, індастріал, нью-біт та інші важко пояснювані жанри. 

Діджейка та засновниця лейблу Tresydos Mari.te, родом із Каракаса, стає все більш впливовою фігурою на міжнародній музичній сцені. Після переїзду до Іспанії у 2018 році, коли вона запустила свій лейбл і серію заходів Tresydos, лише зросло її визнання за вишукане поєднання широкого спектра орієнтованої на хаус андеграундної музики для танцмайданчиків.

Народжений у Лондоні та базований у Берліні Spencer Parker майстерно поєднує хаус, техно та диско, завдяки чому він став постійним гостем таких легендарних місць, як Panorama Bar/Berghain і Concrete. Його музичні роботи знаходять місце в колекціях діджеїв: Ryan Elliott, The Black Madonna, DVS1 і Gerd Janson.

Також Bogdan Zaiets & Elijah live анонсували в соцмережах, що на Brave!Factory презентують свій новий матеріал.

Як встигнути все?

Щоб отримати найповніший досвід і не пропустити улюблених артистів, радимо зберегти таймінг.

Фудкорти

Біля сцени Depo на гостей чекають фудкорти. Цього року в меню: попкорн від BraveCorn, котлети по-київськи, фіш-енд-чипс і суші-бургер від Wanted Vegan, азійська кухня від Spicy NoSpicy та багато іншого від «Піта Grill», Yizha, «Хабібті», Oysters&Cava та «Піца Ще». За солодке та каву відповідають Leilia Bakery та Ponchyk Boy. На всіх локаціях розрахуватися можна й карткою, і готівкою.

Бари

Цього року на території Brave! Factory працюватимуть десять барів. Вони будуть розташовані біля кожної сцени й у всіх зонах відпочинку. Серед ексклюзивів – пиво, створене в колаборації із «Шо Brewery» спеціально для фестивалю, і крафтова горілка-морс від барної команди. На гостей чекають алкогольні коктейлі від Ballantineʼs, а для поціновувачів безалкогольних напоїв на території chill zone працює чайна.

Одяг

На фестивалі за традицією можна придбати лімітований мерч Brave! Factory. Футболки та чохли для телефонів будуть в обмеженій кількості – усього 50 одиниць кожного айтему. Також на фестивалі можна зустріти корнер локальних дизайнерів Rave on me й освітній некомерційний проєкт про ПАР, ВІЛ/СНІД, сексуальне та ментальне здоров’я Drug store.