Табло, які будуть показувати час прибуття транспорту, повноцінно запрацюють на зупинках та в метро у 2025–2026 роках, розповів керівник цифрової трансформації Києва в інтерв’ю «24 каналу».

Поки що екрани в метро зайняті рекламою, таймер з’являється там лише раз на кілька хвилин. На зупинках громадського транспорту частина табло не працює.

Перший годинник, що показує час до прибуття потяга, встановили на станції метро «Контрактова площа» у 2020 році

За словами Оленича, ця інфраструктура поки що не повʼязана з роботою IT-департаменту КМДА, тож спочатку потрібно впровадити електронну транспортну систему міста, яку відклали у 2022 році через повномасштабну війну.

Табло – лише один з елементів інфраструктурного апаратного комплексу, куди належить, наприклад, й інфраструктура світлофорів. Увесь цей комплекс планують об’єднати в єдину систему, зокрема й для сповіщень від Міноборони й ДСНС у разі надзвичайних ситуацій.

   

  • Інформаційні табло з часом прибуття транспорту припинили роботу 24 лютого з міркувань безпеки. Їх почали знову підключати лише наприкінці вересня 2022 року на прохання громадськості. Згодом з’ясувалося, що деякі з них відображають некоректну інформацію.