Громадська організація «Зрощуй суспільство» запускає програму соціалізації й адаптації для дітей із родин переселенців.

Тримісячний інтерактивний курс розрахований на дітей від 6 до 9 років із родин переселенців, які потребують підтримки в соціалізації й адаптації в новому місті.

Основною складовою проєкту є робота з профільними психологами, які допоможуть подолати страхи й тригери, кажуть організатори. У межах програми планують провести 1150 занять з дітьми в інтерактивному, ігровому форматі. 

Програма одночасно стартує у вісьмох містах України: Києві, Житомирі, Хмельницькому, Кривому Розі, Рівному, Дніпрі, Черкасах і Тернополі. Заняття розпочнуть наприкінці травня, діти з родин ВПО можуть пройти всю програму або долучатися до окремих заходів на вибір батьків.

Щоб зареєструватися на програму, потрібно заповнити форму за посиланням. Проєкт реалізували завдяки програмі «Єднання заради дії», що впроваджується IREX за підтримки Державного департаменту США.

 

Безоплатний літній кемп у Карпатах для постраждалих від війни дітей організовує фонд «Голоси дітей». У межах табору планують провести чотири двотижневі зміни для дітей 10–16 років, які постраждали від війни, зокрема з деокупованих і прифронтових територій.