Безплатний денний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю й особливими освітніми потребами відкрили в Ірпені, повідомляє міський голова Олександр Маркушин.

Це перший такий центр у місті. Тут облаштували кімнати сенсорної терапії, масажу й фізіотерапії. Також є кабінет дефектолога, приміщення для роботи з психологами, навчальні класи й інклюзивні кухні та вбиральні.

У центрі проводитимуть лекції для батьків з адаптації дітей, індивідуальні заняття, майстер-класи й арттерапію. На другому поверсі також працює Community Center для дітей і сімей громади, які постраждали внаслідок війни.

Центр працює на вулиці Василя Стуса, 56, з 10:00 до 18:00 у будні. Його створили за ідеєю міжнародної благодійної дитячої ініціативи Champions Club. 

   

У листопаді 2023 року благодійний фонд «Голоси дітей» повідомляв, що збудує реабілітаційний центр на Київщині, який буде розташований за 30 хвилин їзди від міста. Там планують проводити психологічні відновлення для родин із дітьми, які постраждали внаслідок війни. Процес будівництва центру може тривати півтора-два роки.

Обкладинка й фото: Олександр Маркушин