Авіакомпанія Supernova Airlines, що входить до складу групи Nova, отримала дозвіл виконувати рейси до Львова та Києва, зазначають у наказі Державіаслужби.

Авіакомпанії дозволили здійснювати рейси сім разів на тиждень сполученням «Львів – Прага» та «Київ – Прага» для міжнародних повітряних перевезень з/до України. Дозвіл чинний з 1 листопада на необмежений строк.

У «Новій пошті» повідомили, що авіакомпанія отримала технічний дозвіл на польоти, щоб мати змогу літати після того, як відкриють повітряний простір України, передає «Суспільне».

Крім того, 17 жовтня Supernova Airlines отримала дозвіл Агентства з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) на чартерні рейси всередині ЄС.

   

  • У жовтні 2021 року стало відомо, що «Нова пошта» запускає власну авіакомпанію Supernova Airlines для доставлення міжнародних вантажів. Раніше для цього співпрацювали з іншими авіакомпаніями.
  • У травні 2023 року авіакомпанія виконала тестовий рейс. Доставили сім тонн міжнародних посилок із міжнародного аеропорту Риги в польський Жешув, а після цього їх перевантажили у вантажівки й відправили в Україну.
  • У вересні Supernova Airlines виконала свій перший рейс на літаку Boeing 737–800SF. Це був сертифікаційний політ – один із завершальних кроків введення літака до сертифікату експлуатанта авіакомпанії Supernova Airlines Державіаслужбою України.