Молоді підприємці можуть отримати грант до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу в межах програми «Власна Справа», повідомляє Мінекономіки.

Як податись на грант

Подати заявку на отримання гранту можуть українці до 25 років на порталі «Дія» у розділі «Грант на власну справу». Щоб отримати кошти молодим підприємцям не потрібно створювати нові робочі місця. Але якщо учасник виграє грант, то йому треба буде відкрити ФОП.

Які умови програми

Через три роки учасники зможуть ще раз отримати кошти від держави, але на загальних умовах. Отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень за програмою «Власна Справа» може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.

Для отримання гранту понад 75 тисяч гривень потрібно створити 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Заявки на отримання коштів треба подати через портал «Дія» разом з бізнес-планом.

   

  • Уряд запустив низку програм пільгового кредитування на енергообладнання для українців у липні. Ми зібрали добірку урядових (і неурядових) програм кредитування для бізнесу, фізичних осіб і багатоквартирних будинків.