У німецькій лікарні Тюбінгена, що на півдні країни, робот допомагає персоналу на кухні, повідомляє Reuters. 

Кухонний робот працює в лікарні з кінця травня. Його розробила компанія GoodBytz. Система складається з роботизованої руки-кухонного асистента, який вміє нарізати овочі, зважувати інгредієнти, приправляти страви й мити посуд та кухонні поверхні.

Це розробники роботизованої руки Фото: startup selfie

Такий робот може годувати пацієнтів гарячими стравами цілодобово. За словами співзасновника компанії, роботизована рука готує до 120 різних страв «за лічені хвилини», використовуючи вже готові інгредієнти. 

Такий робот може цілодобово подавати пацієнтам
гарячі страви Фото: startup selfie

Однак на кухні все ж потрібні працівники, які наповнюватимуть холодильник продуктами, тому повністю роботизувати процес не вдасться. Робота залучили не для того, щоби замінити персонал, а щоб полегшити їх роботу, каже персонал.

Роботизована рука подає страви на будь-який смак,
зокрема класичні німецькі або азійські Фото: startup selfie

Робот може подавати класичні німецькі страви – фрикадельки, кльоцки із сочевиці, сиру або курки. Також у меню є азійські страви – рамен, фо, картопля фрі з локшини удон, рисова картопля із солодким і кислим соусом.

   

  • Нідерландський розробник презентував столик Carpentopod із 12 ніжками, який вміє сам ходити й може приносити людям їжу або напої. Купити такий стіл ніде не можна, але майстер поділився покроковою схемою, щоб кожен охочий зміг зробити собі помічника на ніжках.

Фото: startup selfie