Уперше користувачі в приватних і групових чатах у Telegram можуть позначати незаконний контент для перевірки, повідомляють у TechCrunch.

Раніше всі чати в застосунку були приватними для їхніх учасників і Telegram не оброблював жодних запитів, пов’язаних із ними. Команда непомітно оновила розділ поширених питань, зазначивши, що приватні чати більше не захищені. 

Відтепер у месенджері є кнопка «Поскаржитися» й користувачі можуть повідомити про незаконний контент. Telegram почне переглядати й приватні чати. Також на сторінці FAQ лишили адресу е-пошти, куди можна надіслати запит модераторам на видалення контенту. 

Напередодні Павло Дуров пообіцяв більше модерувати контент на платформі. «Різке збільшення кількості користувачів Telegram до 950 мільйонів спричинило великі труднощі, що полегшило зловживання нашою платформою», – додав Дуров. 

Правила модерації контенту оновили після арешту Дурова у Франції за звинувачення в неконтролюванні вмісту, що порушує закон.

Команда непомітно оновила розділ поширених питань Telegram. Тепер на електронну пошту можна надіслати запит на видалення контенту Скриншот: @tier10k 

   

Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа приблизно 24 серпня, коли він зійшов зі свого приватного літака. Через відмову співпрацювати з правоохоронцями в розслідуваннях видали ордер на обшуки й арешт Дурова. Його звільнили з-під варти під заставу п’ять мільйонів євро 29 серпня й заборонили виїжджати з Франції. Наразі Дуров двічі на тиждень має відмічатися в поліції.

У Telegram заявили, що компанія дотримується закону ЄС про цифрові послуги, а модерація в месенджері відповідає галузевим стандартам.

Фото й обкладинка: @tier10k, Ulises Hernandez Pino (Wikimedia Commons)