Відеохостинг YouTube оголосив про обмеження рекомендацій контенту для підлітків. Їх розробили спільно з експертами з дитячого розвитку й цифрового навчання.

На платформі підлітки можуть переглядати відео, зокрема, про фітнес і дієту, але YouTube не рекомендуватиме до перегляду подібний контент. Повторний перегляд відео з ідеалізованими стандартами краси може підштовхнути підлітків до негативних думок про себе, каже керівник відділу охорони здоров’я YouTube Гарт Грем.

Який контент обмежили:

  • відео, що порівнюють фізичні риси й ідеалізують певні зовнішні характеристики;
  • контент, що ідеалізує певні рівні фізичної підготовки або вагу тіла;
  • відео, що демонструють агресію, наприклад суперечки або залякування.

У YouTube зазначають, що продовжать дотримуватися правил спільноти, видаляючи контент, який порушує політику платформи. Зокрема, це стосується безпеки дітей, розладів харчової поведінки й переслідування.

Також у низці європейських країн на платформі розширили доступ до кризових ресурсів. Вони допомагають переспрямувати користувачів, які шукають інформацію, повʼязану із самогубством чи розладами харчової поведінки, на гарячі лінії підтримки.

   

З червня на платформі YouTube ввели обмеження на відео зі зброєю для неповнолітніх. Зокрема, через платформу заборонили просувати зброю для продажу й блокують показ забороненого контенту неповнолітнім.

 

Раніше редакція The Village Україна запитала в нутриціологині й сімейної лікарки, чому одні люди можуть «їсти все і їм нічого за це не буде», а іншим доводиться стежити за раціоном, чи можна прискорити метаболізм і як можна самостійно спробувати вийти з метаболічної адаптації.