Чеська компанія Skoda показала концепт нового спального вагону Sleep in motion унікальної «скошеної» форми й планування для двоповерхового поїзда.

Спальні капсули мають нову геометрію ліжка, яка має покращити комфорт сну. До того ж, кожне зі спальних місць має довжину два метри. Завдяки «скошеній» геометрії у кабіні можна встановити подвійні капсули. Це дозволить досягти тієї ж місткості, що й традиційні шестимісні європейські купе.

Простір у коридорах також звузили. Там є сидячі місця для пасажирів зі столиками. Для багажу передбачили окреме приватне місце у потязі – під капсулою, на рівні підлоги. 

Концепт розробив Вільгельм Бербіґ під час написання дисертації і зрештою запатентував як нову концепцію спального вагону. Макет уперше покажуть на виставці InnoTrans 2024, яка пройде в Берліні.

   

InnoTrans – це міжнародна виставка транспортних технологій, яку проводять раз на два роки в Берліні. На відкритому майданчику та колійній експозиції представляють найрізноманітніші об’єкти – від цистерн до високошвидкісних потягів. Україна вперше взяла участь в InnoTrans у 2018 році й представила там об’єкти 15 виробників.

Фото й обкладинка: Skoda