Шведська компанія ІКЕА запускає онлайн-платформу IKEA Preowned для продажу вживаних меблів, пише Dezeen.

На платформі можна буде купувати й продавати вживані товари ІКЕА, зокрема меблі. Спершу користувачі зможуть самостійно завантажувати фото й визначати ціну товару. Потім IKEA планує залучити ШІ, щоб отримувати інформацію про вироби з власної бази даних.

До кінця року платформу в тестовому форматі планують запустити в Мадриді й Осло. Ініціативу запустять на глобальному рівні, якщо проєкт буде успішним. IKEA Preowned запускають, щоб конкурувати з онлайн-платформами перепродажу, як-от: eBay, Gumtree і Facebook Marketplace – де продукція IKEA становить значну частину асортименту.

Крім того, запуск платформи стане частиною стратегії IKEA щодо зменшення кількості відходів і впровадження моделі циркулярного бізнесу. Цієї мети мережа прагне досягти до 2030 року.

 

У червні стало відомо, що IKEA планує відновити роботу в Україні. Компанія ухвалила рішення відновити роботу в травні. Водночас пресслужба ТРЦ Blockbuster Mall, де раніше працював магазин IKEA, відмовилася давати коментарі через угоду про нерозголошення.

   

Перший магазин IKEA в Україні відкрили 1 лютого 2021 року. Магазин у ТРЦ Blockbuster Mall на Почайній працював у новому для мережі форматі «міського магазину». Після початку повномасштабної війни IKEA призупинила роботу в Україні й закрила магазин.

Раніше редакція The Village Україна звернулася по коментар до українського офісу H&M, а також до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб розпитати про деталі перемовин і відхилити завісу можливих майбутніх відкриттів глобальних брендів.

Фото: Dezeen