Lego планує замінити пластик на основі з нафти у своїх конструкторах на дорожчий, але відновлювальний і перероблювальний пластик до 2032 року, повідомляє Reuters. 

Для цього компанія протестувала понад 600 різних матеріалів, щоб розробити такий, який повністю замінить пластик. Конструктори вироблятимуть із сертифікованої відновлюваної смоли, і за це доведеться платити до 70% більше.

«Це означає значне збільшення вартості виробництва деталей Lego. Однак це привілей, що ми можемо доплачувати за сировину, не стягуючи з клієнтів додаткову плату», – зазначив Нільс Крістіансен.

Навіщо це роблять

Lego планує перейти на екологічні матеріали через надлишок дешевого первинного пластику. Очікують, що пластмаси спричинять новий попит на нафту в найближчі десятиліття.

На виготовлення одного кілограму деталей Legо, треба використати приблизно два кілограми нафти. Щоб замінити нафту у виробництві пластику, Lego використовує кулінарну олію, відходи харчової промисловості або перероблені матеріали. 

Зокрема, рослинні й перероблені матеріали в деяких іграшках почав використовувати виробник іграшок Hasbro. А компанія Mattel планує використовувати лише перероблений, вторинний або біологічний пластик у всіх продуктах до 2030 року.

   

У 2021 році компанія Lego створила деталі конструктора з перероблених пластикових пляшок. З однієї такої пляшки можна отримати до 10 «цеглинок».