Відтепер у профіль користувача Instagram можна додати саундтрек до свого профілю, повідомляють у The Verge.

Нова функція схожа на ту, що була в Myspace. Але на відміну від Myspace пісні не відтворюються автоматично. Користувачі, які переглядають профіль із піснею, можуть вмикати та призупиняти треки. Треки відображаються у біографії користувача. За бажанням їх можна змінювати або видалити. Функція вже доступна для українців.

Як додати саундтрек до профілю

Потрібно натиснути на «Редагування профілю» у себе на акаунті. Знизу буде доступна функція «Додати музику у ваш профіль». Пісні можна обрати з бібліотеки Instagram. У профіль можна додати 30-секундну вирізку з пісні. Фрагмент пісні можна виділити самостійно. 

Зокрема, в шапку профілю можна додати пісні українських виконавців – «Скрябін», Otoy, Kola, SadSvit, «Пиріг і Батіг», «Антитіла», «Кажанна».

Пісні підтягуються у бібліотеку відповідно до музичних уподобань користувача. 

Навіщо ця функція 

Функцію анонсували у співпраці з попспівачкою Сабріною Карпентер, чия пісня Espresso стала хітом літа. Зокрема, в офіційному профілі співачки будуть тизери пісень з її нового альбому Short n' Sweet, який вийшов 23 серпня. 

В Instagram є ще кілька нових функцій, присвячених майбутньому альбому Карпентер Short n’ Sweet. Якщо використати певні ключові слова, наприклад, «Сабріна», або емодзі чашки кави, тимчасові нотатки набудуть світло-блакитного кольору. Також з’явилась нова тема чату зі слідами поцілунків від губної помади.

   

Instagram тестує вертикальні сітки профілів. Сітку мінятимуть, бо більшість контенту в застосунку завантажують саме у вертикальному форматі. 

   

В Instagram відтепер можна залишати тимчасові коментарі до дописів і Reels. Вони відображатимуться у вигляді маленьких бульбашок з аватаркою дописувача і зникають протягом трьох днів.

   

Instagram також дозволив додавати до 20 пісень у Reels за допомогою функції «Додати до міксу». З пісень можна вирізати потрібні уривки та склеїти в одну унікальну звукову доріжку. Її зможуть використовувати інші користувачі для своїх відео.

Фото й обкладинка: The Verge, скриншоти з Instagram