Instagram тестує вертикальні сітки профілів у застосунку, повідомляє The Verge.

Наразі вертикальна сітка доступна лише обмеженій групі користувачів. Команда прислухається до відгуків тестувальників, перш ніж впроваджувати нововведення. Деякі користувачі почали помічали тестування ще з 2022 року й показували, як змінюється їх стрічка.

Навіщо міняти сітку профілю

Більшість контенту в Instagram завантажують саме у вертикальному форматі, каже представник платформи Адам Моссері. Це переважно фото розміром 3х4 або відео 9х16, й обрізати їх до квадрата доволі проблематично. 

Квадратний формат сітки профілю лишився відтоді, коли в застосунок можна було завантажувати лише «квадратні» фото. Однак це обмеження зняли ще у 2015 році. Адам Моссері зазначає, що таке нововведення може дратувати користувачів, особливо тих, хто вибудовував свої публікації гармонійно й естетично. Однак треба пристосовуватися до потреб сучасної аудиторії.

   

В Instagram відтепер можна залишати тимчасові коментарі до дописів і Reels. Вони відображатимуться у вигляді маленьких бульбашок з аватаркою дописувача і зникають протягом трьох днів.

   

Instagram також дозволив додавати до 20 пісень у Reels за допомогою функції «Додати до міксу». З пісень можна вирізати потрібні уривки та склеїти в одну унікальну звукову доріжку. Її зможуть використовувати інші користувачі для своїх відео.

Фото й обкладинка: arlespinzon, staarlxght