Кількість вакансії для ветеранів зросла на 82% з початку 2024 року, але їм рідко пропонують керівні посади, ідеться у дослідженні Work.ua.

Якщо у лютому 2022 року таких пропозицій було 3 229, то у червні 2024 – вже 12 334. Тобто їхня кількість зросла майже у 4 рази з початку повномасштабного вторгнення. Утім зараз вакансій для ветеранів усе ще досить мало – лише 11% від усіх пропозицій роботи.

У дослідженні аналітики зібрали результати чеклиста для організацій щодо того, наскільки вони готові брати на роботу ветеранів. Участь взяли понад 2 000 компаній. Також врахували вакансії на сайті із позначкою «Ветеранам».

У яких сферах найбільше пропозицій для ветеранів?

У топ-10 посад – водії, менеджери з продажу, продавці-консультанти, вантажники, касири, менеджери по роботі з клієнтами, охоронці, експедитори, різноробочі, комірники й кухарі. Утім 7 з 10 цих посад є й загалом найбільш популярними на ринку праці зараз, пояснює Work.ua.

Найрідше вакансії ветеранам пропонують у категоріях «Топменеджмент, керівництво вищої ланки» і «Краса, фітнес, спорт». 

Окрім того, майже 70% вакансій для ветеранів позначають також як «Для людей з інвалідністю». У 51% пропозицій роботи для ветеранів не вимагають досвід роботи.

Інші цифри

  • 37% компаній готові виділяти фінансові та інші ресурси, щоб організувати роботу ветеранів, зокрема створити безбар'єрне середовище. Ще 48% готові робити це частково.
  • 78% компаній підтримують зв’язок з працівниками, які зараз служать у ЗСУ, та їхніми родинами.
  • 8% роботодавців мають програму медичної та психологічної реабілітації ветеранів, зокрема пропонують позаробочі активності для них та їхніх родин.
  • 37% компаній мають політику безбар’єрності та інклюзивності.

   

The Village Україна разом із Veteran Hub розвінчували поширені стереотипи щодо ветеранів й пояснювали, чому бізнесу вже зараз треба думати про наймання ветеранів.