У міністерствах, університетах і кафе встановлюють плакати, щоб підтримати жінок, які годують грудьми у громадських місцях.

Плакати уже розмістили у міністерствах охорони здоров'я, фінансів, економіки та освіти й науки. Також долучилися Центр громадського здоров’я, університет «Київська школа економіки», Центральний залізничний вокзал Києва, кав’ярні та ресторани.

Так хочуть показати, що годувати грудьми можна всюди: у торговому центрі, в податковій, парку чи громадському транспорті, пояснюють організатори ГО «Генерація матерів «Лада».

Вони також розповідають, що спершу пропозицію розмістити у себе плакат підтримав майже кожен бізнес та установа, до яких звернулися організатори. Утім згодом багато хто із них відмовився. Це пояснювали тим, що плакат може викликати осуд, а хтось не бачив у цьому потреби, бо проблема нібито надумана.

Ініціатива триватиме до кінця 2024 року. Долучитися до неї пропонують органам державної влади, місцевого самоврядування, бізнесам, організаціям і закладам громадського харчування. Для цього потрібно звернутися до ГО «Генерація матерів «Лада» на пошту [email protected].

   

Раніше The Village Україна запитували у молодих мам та експертів, чому грудне вигодовування важливе для малюка та як реагують на це в громадських місцях.

Обкладинка й фото: МОЗ