Компанія з розробки відеоігор Epic Games оголосила запуск нового мобільного магазину ігор, у якому буде доступна гра Fortnite, пише Reuters.

У 2020 році Apple у і Google видалили Fortnite з магазинів додатків, оскільки розробники гри запустили власну систему оплати в обхід магазинів App Store або Play Store. Тепер Fortnite буде доступний для користувачів iPhone в ЄС та пристроїв Android у всьому світі. 

Fortnite налічував 116 мільйонів користувачів на платформі Apple на момент заборони. Наразі закон ЄС про цифрові ринки, який набув чинності у 2023 році, дозволив запустити Epic Games свій ігровий магазин.

«Ми вдячні Європейській комісії за те, що вона ухвалила цей закон і дозволила конкуренцію між магазинами», – каже генеральний директор компанії Тім Суїні. Він очікує, що компанія додасть 100 мільйонів нових мобільних користувачів до кінця року.

 

Fortnite – це онлайн-гра від американської студії Epic Games, що вийшла у 2017 році. Відеогра має велику кількість режимів, зокрема Battle Royale. У неї можна грати на ПК, PlayStation 4 й PlayStation 5, Xbox One та Xbox X/S Series.

У листопаді 2023 року Fornite поставив новий рекорд – 44,7 мільйона одночасних гравців. Fortnite також робив колаборації з Lego, Rocket League й іншими брендами. А в березні у грі відтворили майдан Незалежності для збору донейтів.