Студія Michael Green Architects (MGA) планує збудувати найвищу в світі багатоповерхівку з деревини, пише Dezeen.

Будинок хочуть звести на місці паркінгу в місті Мілвокі, штат Вісконсін. Він матиме до 55 поверхів, які облаштують переважно з деревини. Зараз найвища багатоповерхівка з деревини має 25 поверхів.

Багатоповерхівка матиме широку форму з похилою перегородкою, яка має вигляд тераси і вкрита зеленню. Там облаштують офісні приміщення, торговельні, готельні, житлові та громадські площі.

Автори проєкту вважають, що менші міста мають унікальні можливості для реалізації проєктів, які потім наслідуватимуть. «Саме такі проєкти показують, що менші міста сьогодні готові перевершити колись домінуючі столиці», – кажуть в компанії.

План будівництва також включає кілька інших середньоповерхових споруд зі схожих матеріалів. Але наразі реалізацію проєкту затверджують з міською владою.

 

Багатоквартирний будинок Aura, вкритий 140 000 рослин, збудує у Познані архітектор Роберт Конечний. Згідно з концепцією, це будинок-вертикальний сад, який матиме форму арки. У ньому буде 55 квартир, площею від 34 до 160 м² (для двоповерхових).

Фото: Dezeen