Графіки відключення світла можуть повернути через дефіцит електроенергії та спеку, яку прогнозують з наступного тижня, повідомляє Укренерго.

На наступному тижні прогнозують, що споживання електроенергії зросте на 10-12% через спеку. Температура повітря може підвищитися до +28-30°С по всій території України.

Для того, щоб покрити рівень споживання, треба задіяти додаткові обсяги потужності, яких наразі немає. В Укренерго кажуть, що енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих російських атак, які здійснили з березня по липень 2024 року.

Для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту планують залучати аварійну допомогу з європейських країн, а за потреби вводитимуть заходи обмеження споживання.

Українців просять почергово користуватися потужними електроприладами та менше використовувати кондиціонерів. Особливо в години пікових навантажень, які тривають з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

   

Раніше у ДТЕК повідомляли, що відключень світла можна уникнути до середини жовтня. Зараз стабілізаційні графіки не застосовують, бо генерацію частково відновили, а температура повітря знизилася.