Google відключив сервіс контекстної реклами AdSense для облікових записів, які розташовані в Росії, пише 3DNews із посиланням на лист від Google. Наразі Google публічно про це не повідомляв.

У листі зазначають, що Google деактивує всі акаунти AdSense з Росії. Тому власники цих акаунтів, які працюють на YouTube, не зможуть отримувати дохід від монетизації реклами. Також додають, що Google має виплатити залишок коштів на балансі акаунта впродовж двох місяців.

Сервіс Google AdSense дозволяє автоматично розміщувати рекламні оголошення у відведеному місці на вебсторінках. Завдяки цьому сервісу російські блогери могли заробляти попри відключення монетизації у 2022 році.

У 2022 році Google AdSense відключив функцію показу оголошень на території Росії й заборонив росіянам створювати нові облікові записи. Проте реклама таки могла приносити дохід, якщо відео дивилися з-за кордону. Тепер реклама не повністю не працюватиме.

   

Понад 135 регіональних операторів звʼязку в Росії почали розривати договори з компаніями через проблеми з роботою YouTube й інших сервісів Google, передає «Економічна правда».