Подивитися, який вигляд мала Ейфелева вежа в Парижі сто років тому відтепер можна за допомогою функції Google Maps AR Experience у застосунку, ідеться в блозі компанії Google.

Щоб скористатися функцією, треба натиснути на позначку AR Experience і підняти свій пристрій. За допомогою Lens y «Картах» можна побачити «старі» пам’ятки. 

Наприклад, так можна поглянути, який вигляд мала Ейфелева вежа сто років тому і які архітектурні рішення не вдалося втілити. Зокрема, тимчасові павільйони Exposition Universelle, які побудували вздовж Сени. Щоб більше дізнатися про пам’ятки, у Google Maps з’явились інтерактивні інформативні картки.  

Ось такий вигляд має сучасний собор Паризької Богоматері Фото: Google Maps

Ось такий вигляд матиме собор Паризької Богоматері в Google Maps Фото: Google Maps

«Функцію можна спробувати з будь-якої точки світу за допомогою Street View», – зазначають у компанії. Розробники також обіцяють, що згодом зʼявляється локації з доповненою реальністю собору Паризької Богоматері, Бастилії й палацу Тюїльрі.

Ось такий вигляд має сучасна Бастилія Фото:  Google Maps

Ось такий вигляд матиме Бастилія в Google Maps ФОТО: Google Maps

   

Також у Google Maps і Waze додали оновлені функції. Зокрема, відтепер у Google Maps користувачі можуть повідомляти про різні інциденти на дорогах, зокрема наявність камер контролю швидкості, перекриття й ремонт ділянок. А у Waze почали окремо відображати камери, які фіксують різні порушення.

Фото й обкладинка: Google