Користувачі можуть повідомляти про різні інциденти на дорогах, зокрема наявність камер контролю швидкості, перекриття і ремонт ділянок у Google Maps, йдеться в корпоративному блозі компанії.

Користувачі також можуть підтверджувати ці ж інциденти, натискаючи на відповідну позначку в додатку. Ще можна буде повідомити про наявність поліції на дорозі. The Verge зазначає подібність оновлених функцій до можливостей у додатку Waze. Однак у Google зазначили, що компанії не планують зливатися в один проєкт.

На карті входи в будівлю, до якої рухається користувач, підсвічуватимуться червоним кольором. Якщо у будівлі є кілька виходів, то основний позначатимуть зеленим кольором. «Це особливо буде корисним для людей, які йдуть в незнайомому місці», – зазначають у компанії. Також у програмі показуватимуть стоянки поблизу.

У додатку Waze також з’явилися оновлення. Зокрема, відтепер у застосунку окремо відображаються камери, які фіксують різні порушення – перевищення швидкості, проїзд на червоний колір, проїзд на смузі для громадського транспорту, використання телефону під час водіння. Коли користувач під’їжджає до певної камери, на карті з'являється піктограма з відповідним порушенням, яке вона фіксує. 

Ще користувачам почнуть надходити сповіщення про перекриття доріг через проведення певних подій у місті. Наприклад, якщо через проведення Олімпійських ігор у Парижі перекрили звичні дорожні маршрути для користувача, він отримає повідомлення з повним переліком зачинених ділянок і поясненням, чому це сталося. 

   

Раніше в Google Maps оновили маршрути громадського транспорту. Зокрема, додали рекомендації маршрутів із найнижчою вартістю та маршрути для маломобільних людей. А за допомогою реакцій або емодзі користувачі можуть обирати потрібні маршрути.

Фото й обкладинка: Google, The Verge