Офіс генпрокурора запустив дашборд кримінальних справ щодо бізнесу, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Це перший публічний дашборд, що створили в межах цифровізації правоохоронної сфери. У ньому зібрали візуалізації статистики з Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні справи за останні 6 місяців, які стосуються підприємців й інвесторів. Раніше ці дані були закриті.

Дашборд доступний усім і працює в тестовому режимі. Кожен охочий може переглянути, скільки справ щодо бізнесу відкрито, відфільтрувати їх за конкретною статтею або періодом, а також окремо за органами, які їх розслідують.

Це має допомогти Офісу генпрокурора відстежувати «аномалії досудових розслідувань» і запобігати зловживанням, журналістам і громадськості – контролювати й проводити розслідування, а бізнесу – почувати себе більш захищеним, пояснює Федоров. 

Далі команда Офісу генпрокурора збиратиме фідбек щодо дашборду й доопрацює його. Протягом наступних років у межах політики цифровізації планують запустити також електронний суд.

   

Мінекономіки запустило бета-версію платформи «Пульс», щоб збирати відгуки бізнесу про взаємодію з державою. Тут кожен підприємець може поставити оцінку послугам, які надає держава. Зокрема, на етапі бета-тестування можна оцінити вже 22 держоргани, поступово їхню кількість збільшуватимуть.

Обкладинка й фото: Михайло Федоров