Уряд схвалив законопроєкт, який передбачає підвищення низки податків і зборів на загальну суму 140 мільярдів гривень. Текст законопроєкту опублікував нардеп Ярослав Железняк.

законоПроєкт передбачає:

  • збільшення ставки військового збору з 1,5% до 5% для фізосіб;
  • запровадження військового збору для юридичних осіб (платників податку на прибуток підприємств та платників єдиного податку 3 та 4 групи) – 1% від доходу;
  • запровадження військового збіру для ФОПів 1, 2 та 4 груп – 5% від двох мінімальних зарплат на місяць;
  • запровадження військового збору для ФОПів 3 групи – 1% від доходу.

У межах проєкту пропонують ввести окремі ставки військового збору на продажі ювелірних товарів (30%), придбання банківських металів (5%), придбання автомобілів, що підлягають першій державній реєстрації (15%), постачання мобільних послуг (5%), продаж нерухомості фізособами (5%).

Для платників, які займаються РОЗДРІБНОЮ ТОРГІВЛЕЮ ПАЛЬНИМ, пропонують ввести щомісячні авансові внески з податку на прибуток, який становитиме 0,5% мінімальної зарплати ( наразі це 40 гривень) з розрахунку на кубічний метр резервуарів для зберігання пального.

Проєкт закону передбачає також оподактування ввезених в Україну посилок вартістю понад 45 євро (раніше оподатковувались дорожчі за 150 євро). Такі посилки треба буде надсилати без оплати, вони також повинні бути призначені для сімейного чи особистого користування і в кількості, яка не передбачає подальшого продажу товарів.

   

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт щодо підвищення акцизу на паливо. Законопроєкт передбачає до 2028 року підвищення ставки акцизного податку на бензин до 359 євро за 1 000 літрів, на дизельне пальне – до 330 євро за 1 000 літрів, на скраплений газ – до 277 євро за 1 000 літрів.