ГО «Стан» розробила навчальні матеріали для ветеранів у межах проєкту «Шлях стійкості»

Команда створила текстові матеріали про методи «мирного спілкування», адвокацію, інклюзивне прийняття рішень та захист персональних даних. Також є відеолекції про фандрейзинг, моніторинг та оцінку, комунікації, гендерний підхід та розробку проєктів.

Так хочуть допомогти ветеранам реінтегруватися й зрозуміти, які навички та інструменти можна застосовувати, щоби розробляти та реалізовувати проєкти та ініціативи.

Матеріалами також можуть скористатися громадські організації, держслужбовці й усі, хто хоче працювати з темою «соціального згуртування» та реінтеграції ветеранів. Навчальні матеріали у форматі PDF можна переглянути за посиланням, а відеолекції доступні на YouTube-каналі ГО «Стан».

   

Середньостатистичний ветеран – це людина віком від 31 до 40 років (34,5%) або від 19 до 30 років (31%). Тобто переважно молода людина працездатного віку, яка має можливість учитися й перекваліфіковуватися. Ми розпитали у ветеранів російсько-української війни, чи можлива адаптація після повернення з війська й чому цивільні мають звикати до життя в країні ветеранів.

Обкладинка: ГО «Стан»