Мінцифри пропонує бізнесу безоплатно пройти перевірку на вразливість до кібертак.

До програми з кібердіагностики можуть долучитися 50 компаній. Це, зокрема, малі та середні підприємства, які зареєстровані в Україні, працюють з персональними даними й мають цифрову інфраструктуру (застосунки, вебсайти, взаємодіють з хмарними сховищами даних).

Можна скористатися однією з трьох послуг:

  • Тест на проникнення дає змогу симулювати потенційні кібератаки та виявляти вразливості цифрової інфраструктури компанії;
  • Тест безпеки застосунку допоможе виявити потенційні вразливості та надати рекомендації для їх усунення;
  • Оцінка вразливостей інформаційного середовища, щоби проаналізувати безпечність цифрової інфраструктури компанії.

Як долучитися?

  • Зареєструватися на порталі «Дія.Бізнес» за посиланням;
  • Визначити послугу та взяти участь в аукціоні;
  • Засвідчити договір на порталі цифровим підписом та домовитися про дату проведення кібердіагностики.

Також до програми пропонують долучитися компаніям, які надають послуги у сфері кібербезпеки й готові допомогти українському бізнесу. Дізнатися більше про програму можна на порталі «Дія.Бізнес» у розділі «Діджиталізація бізнесу».

Окрім того, перед тим, як подати заявку, представники бізнесу можуть пройти тест на самооцінювання рівня кібербезпеки компанії. Також на порталі розмістили каталог продуктів з кібербезпеки із сервісами для виявлення кібератак, інструментами шифрування й навчальними програмами.

 

Оформити ліцензії й дозволи для бізнесу можна буде в «Дії». Система автоматично перевірятиме документи, які завантажить користувач за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький, реєстрація пройде автоматично. Якщо система знайшла ризик, заяву розглядатиме представник держоргану й надаватиме відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

Обкладинка: Мінцифри