Український молодіжний фонд спільно з Unicef запускає грантовий конкурс для роботодавців. 

Мета конкурсу – допомогти щонайменше 65 випускникам закладів профтехосвіти отримати офіційне працевлаштування за своєю спеціальністю. 

Українські роботодавці отримають десять тисяч доларів за працевлаштування студентів. Фонд фактично оплачує стажування випускників ПТУ без досвіду. Для цього планують створити нові або додаткові робочі місця.

Гранти доступні для всіх роботодавців, які готові взяти на роботу випускників. Фонд планує допомогти 10–50 роботодавцям за умов:

  • у команді не менше 30% співробітників віком до 35 років;
  • компанія повинна підтвердити, що залучена до молодіжної роботи – проведення соціальних заходів для молоді, створення некомерційних продуктів, реалізація проєктів.

У фонді зазначають, що гранти не дадуть для роботодавців, які працюють з такими послугами чи сферами – алкоголь, тютюн, азартні ігри, зброя, товари подвійного призначення. Також не профінансують громадські об’єднання або заклади освіти.

Конкурс охопить конкретні територіальні громади у 12 областях України. Регіони обирали з врахуванням географічного розташування, економічне становище розвинених підприємств. 

Роботодавці можуть подати заявку до 7 серпня 2024 року. Також «незабаром» оголосять про вебінари та інформаційні дні в п’яти містах України. 

   

Грант у розмірі 200 тисяч гривень від KSE можуть отримати вчителі точних наук. Головний переможець отримає один мільйон гривень для власного освітнього проєкту й візьме участь у світовій премії Global Teacher Prize. Переможців визначатимуть таємним голосуванням. Результати оголосять 5 жовтня.

Обкладинка: Douglas Edric Stanley