Кабмін дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони під час воєнного стану, повідомляє Мінекономіки. 

Закупівлі для Збройних сил України, військових формувань, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Укрзалізниці й інших зможуть відбуватися без застосування відкритих торгів.

Також замовники можуть не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство, а зазначати лише, наприклад, район чи область. Рішення пояснюють тим, що відповідні заходи ускладнять пошук місцерозташування підприємства для ворога й поліпшать безпеку замовників, постачальників і виконавців.

У Кабміні кажуть, що відповідні договори будуть оприлюднені в електронній системі закупівель через 90 днів після скасування воєнного стану. Також замовники можуть закуповувати товари в країн-партнерів, з якими Україна уклала угоди про вільні державні закупівлі.

   

У березні повідомляли, що Агенція оборонних закупівель Міноборони вперше придбає 20 тисяч дронів через систему Prozorro. Загальна вартість дронів становить майже три мільярди гривень без ПДВ.