Українські розробники створили безкоштовний застосунок WiseWallet для керування своїми фінансами, повідомляє засновник компанії KindGeek Юрій Гнатюк.

Закритий етап тестування завершили «нещодавно», однак розроблення й надалі перебуває на рівні вебтестування. Розробники допрацьовують необхідні функції, збирають ідеї й фідбек від користувачів. 

Наразі в застосунку є чотири типи транзакцій: витрати, прибутки, перекази й повернення. Транзакції «Повернення» лінкуватимуться до оригінальних витрат і корегуватимуть фактичну суму витрат: «Наприклад, якщо ви заплатили за вечерю з друзями 115 доларів, двоє друзів переказали вам на карту кошти, а ще один повернув готівкою, то WiseWallet зафіксує цей сценарій і фактично витрачену суму», – розповідають у команді WiseWallet.

Планують впровадити також сканер чеків. Користувачі зможуть сканувати або завантажувати квитанції, а застосунок підтягуватиме основну інформацію.

Що ще додадуть найближчим часом?

  • синхронізацію з банком, зокрема з Monobank;
  • спільне використання гаманців;
  • вебверсію застосунку;
  • планування цілей. У WiseWallet можна визначити чіткі часові обмеження, суму грошей, яку можна виділити на цю ціль, частосу внесків.

У застосунку є дашборд, що складається з «місячного тренду» й «Капіталу». Ви можете побачити різницю між усіма витратами й доходами за обраний місяць, а також окремо по кожній категорії.

«Капітал» показує загальну цінність усіх гаманців за певний день, тиждень або місяць. Так можна проаналізувати, чи вдається накопичити певний капітал із часом.

Застосунок створили для «збільшення фінансової грамотності українців». Є дві версії застосунку: українська й англійська. Для усіх українців програма безкоштовна. Завантажити її можна в Apple Store і Google Play.

   

Застосунок для відстеження відключень світла напереродні створили українські айтівці. Для цього треба два телефони. Один смартфон треба підключити до мережі й синхронізувати з «головним» телефоном, на який будуть приходити пуш-сповіщення. У застосунку можна відстежувати кілька локацій одночасно або створити «домову локацію» для мешканців багатоповерхівок.

фото: Юрій Гнатюк