Оформити ліцензії й дозволи для бізнесу можна буде в «Дії», пише Мінцифри.

Уряд ухвалив постанову щодо системи «єДозвіл» для бізнесу. Це означає, що на порталі можна буде отримати повний цикл процедур видачі дозвільних документів. 

Як це працюватиме? 

Система автоматично перевірятиме документи, які завантажить користувач за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький, реєстрація пройде автоматично. Якщо система знайшла ризик, заяву розглядатиме представник держоргану й надаватиме відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

 Що можна буде робити?

  • Подавати заяви про отримання, відновлення, зупинення чи анулювання ліцензій, розширення або звуження господарської діяльності
  • Інформувати про зміни в документах і відомостях, що долучалися до заяви
  • Створювати й подавати декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці 
  • Отримувати інформацію про стан чи результати розгляду електронних документів
  • Оплачувати надання адмінпослуг
  • Скаржитися на дії органу ліцензування щодо порушення ним вимог законодавства у сфері ліцензування

На першому етапі будуть доступні декларації у сфері охорони праці, а з вересня можна буде отримати й ліцензію на ветеринарну діяльність. Поступово перелік послуг розширюватимуть, а функціонал буде також доступний у межах послуги «Е-Підприємець».

   

Уряд також схвалив постанову, згідно з якою медичні дані будуть відображатися в застосунку «Дія». На першому етапі користувачі зможуть зареєструватися як пацієнт у центральній базі даних е-системи охорони здоров’я, самостійно подавати декларації про вибір лікаря й переглядати раніше подані декларації з лікарем або розірвати дійсну. 

Обкладинка й фото: «Дія»