Кількість генераторів на базових станціях мобільних операторів Vodafone, Lifecell і «Київстар» на Київщині збільшать, повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Усі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які мають забезпечувати безперебійну роботу мережі протягом кількох годин. Однак у деяких місцях зв’язок зникає одразу з відключенням світла або приблизно за годину. Батареї не мають ресурсу, бо не встигають перезаряджатися через тривалу відсутність електроенергії. До того ж деякі батареї не витримують «навіть чотири години роботи».

Відповідні рішення уже ухвалювали торік, однак мобільні оператори «не поспішали його виконувати».

Володимир Зеленський доручив міністру цифрової трансформації перевірити готовність мобільних операторів до відключень світла. Михайло Федоров має проаналізувати, що роблять для гарантування зв’язку й хто з операторів не дотримується відповідних рішень.

   

Станції мобільних операторів для «безперебійності зв’язку» почали оснащувати генераторами в листопаді 2022 року. По Києву розподілили понад 40 станцій Starlink, зокрема в держадміністрації, лікарні, «пункти незламності». 

   

The Village Україна писав, чому мобільний інтернет зникає під час відключень світла і як підключитися до національного роумінгу, якщо зник зв’язок.

Фото: КОВА