Уряд збільшив державне замовлення на підготовку військових, медиків, будівельників, педагогів, транспортників і робітничих кадрів у 2024 році, повідомляє Мінекономіки.

Державне замовлення збільшили на підготовку фахівців в окремих галузях, щоб відповідати потребам ринку праці. Розширення стосується таких сфер, як охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, транспорт та будівництво, легка промисловість та інші.

У галузі «Охорона здоровʼя» держзамовлення збільшили на 1 112 людей, «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» – на 640. А за спеціальностями: «Медицина» – на 523 людини, «Терапія та реабілітація» – на 314 людей, «Медична психологія» – на 90 людей, «Технології медичної діагностики та лікування» – на 44 людини.

 

У 2023 році Кабмін збільшив державне замовлення на підготовку 3,5 тисяч фахівців, зокрема медичних спеціальностей, соціальних працівників і робітничих кадрів.

   

МОН змінює правила вступу до аспірантури через «ажіотаж серед призовників». До 2022 року до аспірантури щороку вступали близько 7–8 тисяч людей. Натомість у 2024-му на тест для вступу в магістратуру й аспірантуру зареєструвалися понад 246 тисяч людей, серед яких 91 561 людина – це чоловіки віком 25–60 років.