Заяву до міжнародного Реєстру збитків про пошкоджене або знищене майно, яке знаходиться на окупованих територіях або в зонах бойових дій, можна подати в «Дії», повідомляють у Мінцифри.

Власники пошкодженого або знищеного житла можуть подати заяву, якщо:

  • право власності на майно не зареєстроване в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно;
  • немає акту про пошкоджене майно й не подавалися на програму «єВідновлення»;
  • оселя знаходиться на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

У заяві необхідно подати дані про нерухомість, право власності та мешканців. Також треба надати докази пошкоджень і вартості збитків, вказати обставини пошкодження і розмір компенсації.

Реєстр збитків опрацює заяву і зареєструє її. Після розробки компенсаційного механізму заява та докази до неї передадуть майбутній Комісії з розгляду заяв для розгляду й ухвалення рішення про виплату компенсації. 

До бета-тестування можуть долучитися усі повнолітні українці, які мають картку платника податків. 

«Ваші заяви допоможуть запустити компенсаційний механізм і трансформуються в репарації і відновлення країни», – зазначають у пресслужбі міністерства.

   

Посвідчення ветерана додали в «Дію» на початку червня 2024 року. Кабмін планує прирівняти е-посвідчення ветерана до паперового. Якщо відповідні зміни до закону ухвалять, то отримувати паперове посвідчення буде необовʼязково. 

   

Напередодні бета-тестування свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені запустили в «Дії». Також у застосунок автоматично притягуватиметься свідоцтво про народження дитини за податковим номером.

обкладинка: КМДА, Олексій Самсонов