Шведська компанія IKEA, яка займається продажем меблів та товарів для дому, планує відновити роботу в Україні, повідомляє Forbes з посиланням на топменеджерів торговельних центрів та консультантів з комерційної нерухомості.

Компанія ухвалила рішення відновити роботу в травні, після того, як це зробили H&M та магазини Inditex (Zara та Bershka). Водночас пресслужба ТРЦ Blockbuster Mall, де раніше працював магазин IKEA, відмовилась давати коментарі через угоду про нерозголошення, пише Forbes.

Проте у магазині IKEA триває підготовка до відкриття, зокрема знімають вивіски з фасаду на ремонт та оновлюють кріплення, розповідає топменеджер компанії, яка працює в одному ТРЦ з IKEA у Києві.

Компанія поки не відкривала вакансій з набору персоналу, але у 2022 році у компанії зазначали, що зберігають робочі місця для всіх співробітників в Україні.

Повернення ритейлера залежатиме від ситуації на фронті й в енергетиці та купівельної спроможності українців. А оптимальним часом для повернення IKEA є осінь як найбільш продуктивний сезон для всього ритейлу напередодні свят, каже співзасновник компанії Retail.Pro Артем Ретін. 

«Нам потрібно забезпечити всі операційні аспекти, включаючи постачання продуктів, щоб роздрібний або онлайн-магазин могли функціонувати. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде», – зазначили в Ingka Group, яка володіє мережею IKEA.

 

Перший магазин IKEA в Україні відкрили 1 лютого 2021 року. Магазин у ТРЦ Blockbuster Mall на Почайній працював в новому для мережі форматі «міського магазину». Після початку повномасштабної війни IKEA призупинила роботу в Україні та закрила магазин.

Раніше редакція The Village Україна звернулася по коментар до українського офісу H&M, а також до Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб розпитати про деталі перемовин і відхилити завісу можливих майбутніх відкриттів глобальних брендів.

Обкладинка: Наті Авдєєва для The Village Україна