Актуальний статус бронювання від мобілізації відображається в застосунку «Резерв+», повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Оновити документ у застосунку можна, натиснувши три крапки праворуч від документа. Після цього з’явиться актуальний статус. Якщо бронювання було лише на папері, статус «Заброньовано» з’явиться в застосунку.

Міноборони цифровізувало паперові бронювання, накази про які взяли в Мінекономіки. До реєстру «Оберіг» уже внесли 340 тисяч записів, каже заступниця.

Частину наказів про бронювання міністерство не змогло оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує особу. До того ж ТЦК не завжди вносять інформацію щодо броні до реєстру. «Інколи це забирає тижні, а то й місяці», – зазначає Черногоренко.

   

Мінцифри й Мінекономіки готуються до бета-тестування послуги е-бронювання в «Дії» для підприємств. У Міноборони вважають, що електронне бронювання треба зробити якомога швидше й воно має бути автоматичним, без додаткових візитів до ТЦК. Орієнтовно послугу планують запустити на початку липня.

   

Нещодавно в застосунку «Резерв+» запрацював QR-код, за яким доступний військовий квиток. Електронний квиток має таку ж юридичну силу, що й паперовий документ. 

Військовий квиток із QR-кодом також можна отримати в ЦНАПі «за 15 хвилин». Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних і резервістів є вся необхідна інформація про заявника.