Українські айтівці Андрій Буланов і Констянтин Медведенко створили застосунок «Світлобот», який моніторить відключення світла.

Програма автоматично фіксує стан електроенергії й сповіщає про відключення світла. Однак для користування треба два телефони. Смартфон треба поставити на зарядку й синхронізувати зі своїм основним смартфоном, ввівши код безпеки. На інший телефон приходитимуть пуш-сповіщення в режимі реального часу. Айтівці створили відеоінструкцію, як користуватися застосунком.

У програмі можна відстежувати відключення в кількох локаціях одночасно. Мешканці багатоповерхівок можуть створити спільну «домову локацію». Розробники радять взяти «старенький Аndroid», щоб стежити за відключеннями світла вдома, в офісі чи гаражі. Завантажити застосунок можна на Google Play й App Store.

   

Напередодні український дизайнер розробив калькулятор, який вираховує потужність домашньої зарядної станції. Щоби скористатися калькулятором, потрібно обрати пристрій, який треба зарядити, і час його використання. Алгоритм видасть ємність, пускову й робочу потужність, а також покаже зарядні станції, які найбільше відповідають вимогам.