У «Дії» запустили бета-тестування свідоцтва про шлюб, розлучення й зміну імені, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також у застосунок автоматично притягуватиметься свідоцтво про народження дитини за податковим номером. «Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище, – і свідоцтво дитини через це не підтягується», – каже Федоров. У батьків з’являться свідоцтва про народження навіть повнолітніх дітей.

У міністерстві закликають долучитися до бета-тестування й залишити фідбек. Документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Коли з’являться документи для всіх користувачів, не повідомляють. 

   

У березні в застосунок «Дія» додали освітні документи: дипломи, свідоцтва й атестати. За допомогою них можна буде зареєструватися на вступ до закладів вищої освіти, а в разі втрати атестата чи диплома – отримати інформацію про них в електронному форматі.

   

Посвідчення ветерана додали в «Дію» на початку червня 2024 року. Кабмін планує прирівняти е-посвідчення ветерана до паперового. Якщо відповідні зміни до закону ухвалять, то отримувати паперове посвідчення буде необовʼязково. 

фото й обкладинка: «Дія»